NYHET!

08
Sep

Förberedande Sommelierkurs på Medborgarskolan i Karlstad

Yrket sommelier innebär kunskap om vintillverkning, druvsorter, vinlagar, vinprovning, mat, ostkunskap, servering, dekantering, geografi, klimat mm. Kursen är en introduktion till sommelieryrket. För dig som arbetar inom restaurang eller har ett stort vinintresse.
UPPLÄGG
Kursen är en intensivkurs på 14 ggr och är uppdelad på steg 1 och 2 på två terminer. Du kan välja om du vill gå vidare till steg 2 till våren eller endast läsa steg 1. Varannan tisdag, jämn vecka
INNEHÅLL OCH MÅL:
Steg 1 Lektion
1-2. Vintillverkning – vinifikation och vitikultur. Vi går in på djupet i kunskap om vinodling och vintillverkning med allt från ympning, fotosyntes, uppbindningar av plantor till jäsning och lagring av vin.
3. Vinprovningsmetodik – provning av sex stycken viner
4. Gamla Världen
5. Nya Världen
6. Frankrike Målet är att du ska få en introduktion till och prova på vad en sommelierutbildning innebär.
FÖRKUNSKAPER
En kurs främst för dig som arbetar inom restaurang men även för dig som har ett stort intresse för vin.
BRA ATT VETA
Vinprovning kommer att ske från och med lektion tre. Kostnad för kursmaterial för höstterminen är 400 kr. Den betalas in en vecka innan kursstart på bankgiro 414-0588. Information om kostnad för kursmaterial för vårterminen meddelas i vårens kursinformation.
KURSLEDARE
Helena Grehk är utbildad sommelier vid Restaurang- och hotellhögskolan Grythytte Akademi. Efter utbildningen arbetade hon som sommelier på restaurang Operakällaren i Stockholm och hade hand om deras vinklubb.
6 ggr/1650:- [39152] Start 2010-09-21 Ti 18:00-20:30
För anmälan och mer information www.medborgarskolan.se eller tfn 054-10 21 40 DÄR INTRESSE BLIR KUNSKAP