Om Semele

TIDIGARE ELEVER

Jag har länge sökt efter en kurs där jag verkligen kan fördjupa mina kunskaper och passion om vin om Semeles sommelleriutbildning motsvarade verkligen det jag efterlängtade och mer...

Maria Zerihoun Rödvinälskare Sthlm

OM SEMELE SOMMELLERI


Jag som driver Semele Sommelleri heter Helena Grehk och är utbildad sommelier vid Restaurang- och hotellhögskolan Grythytte Akademi. Vid utbildningens slut förärades jag 2006 års Vitikulturstipendium som innebar en vinresa till Italien.

De senaste 3 åren har jag arbetat som sommelier och hovmästarinna på Operakällaren i Stockholm. Under den tiden var jag även serviceansvarig för Nobisklubben där jag också ledde vinprovningar.

Läs mer om Helena i Allt om Whisky

De senaste åren har intresset för mat och dryck ökat i Sverige. Det i kombination med efterfrågan på kvalitet- och kompetenshöjning i restaurangbranschen har lett till stor efterfrågan på utbildningar inom mat och dryck. Intresset har gett mig möjlighet att dela med mig av mina snart 20 års erfarenhet av dryck, mat och service.

Under mina år som yrkesarbetande har jag också utbildat mgmig i mina 3 favoritämnen – kemi, språk och dryck. För övrigt är jag mycket svag för choklad, musik, cigarrer, skogen och lyxkrogar.
Idén om att starta egna utbildningar väcktes för nio år sedan då jag jobbade med att utbilda bartenders i London. Det var härligt att få uppleva mina elevers kreativitet, iver att lära, framgångar och yrkesstolthet – vilket också resulterade i belåtna gäster. Nu ca nio år senare med mer erfarenhet, större kontaktnät och mer utbildning startar jag ”Semeles Sommelierutbildning”, ”vinkurser för alla”, ”dryckesprovningar” och ”Hjälp! Med vinlistan”.

Kontakta Semele

Är du företagare och vill ge dina anställda en whiskykurs, vinprovning, vill veta mer om öl eller vilken snaps passar till vilken mat och varför, hör av dig för en offertförfrågan, vi hjälper dig med förslag på tema, tilltugg och kombinationer.

Vill du ha mer information om kurserna, vilka vinrovningar vi kan göra just för dig, vill ha vinförslag till vinlistan eller andra funderingar? Hör av dig till oss! Du kan även använda dig av vårt online formulär!

info@sommelleri.se
mobil 0705-66 64 43
Semele Sommelleri
Box 290
651 07 Karlstad

Bankgironummer: 414-0588