Sommelierutbildning

Tidigare elever

Jag har länge sökt efter en kurs där jag verkligen kan fördjupa mina kunskaper och passion om vin om Semeles sommelleriutbildning motsvarade verkligen det jag efterlängtade och mer...

Maria Zerihoun Rödvinälskare Sthlm

SEMELE SOMMELIERUTBILDNING – En internationell utbildning i Karlstad

 

Ny Kursstart 25/01/10

 

Nu finns möjlighet för dig som är intresserad av vin, sprit och annan dryck samt sommelierhantverket att studera i Karlstad.
Utbildningen är på totalt 25 veckor och är uppdelad i två delar. Du får ett internationellt gångbart certifikat då examensprovet för del 1 i utbildningen är *WSET Advanced Certificate. Del 2 är inriktad på själva sommelieryrket och avslutas med teoretiskt och ett praktiskt prov samt praktik på Operakällaren i 3 veckor samt 2 veckor på valfri restaurang på orten.

Förutom utbildningen kommer du att få träffa producenter, besöka restauranger i Stockholm, gå på mässor, provningar mm…

Vi utbildar enligt WSET för att du ska få ett internationellt gångbart certifikat, vilket innebär att visst studiematerial är på engelska oc det krävs därför att du har goda kunskaper i engelska.  Mer information om WSET hittar du på www.wset.co.uk.  
Du blir erbjuden en praktikplats i en matsal med hög standard och med mycket kunskap för att det ska bli lättare den dagen det är dags att söka arbete.
Experter på området kommer att föreläsa, bland annat examinerade elever från Restaurang- och hotellhögskolan Grythytte Akademi, köksmästare från Hennickehammar hjälper oss med mat och vin i kombination samt konditor från Operakällaren hjälper oss med dessert och vin i kombination.

Anmäl ditt intresse till utbildningen!

Läs mer om utbildningen